Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

V záujme objektivity by bolo dobré vždy pri pakte Molotov-Ribbentrop spomenúť, čo mu predchádzalo. Stalin oslovil Francúzsko a Veľkú Britániu a navrhol im uzatvoriť spojenectvo proti Nemecku. Oba štáty to odmietli. Stalin sa obával, že Francúzsko a Veľká Británia by mohli uzatvoriť dohodu s Nemeckom o zaútočení na Rusko. Aby toto riziko eliminoval, uzavrel dohodu s Hitlerom a z Poľska si vytvoril nárazníkovú zónu. Sovietsky zväz v tom čase intenzívne prezbrojoval svoju armádu a potreboval čas - niekoľko rokov.

0 0
možnosti
Foto

Rusové, Češi, Němci, Francouzi, Italové. Takové dělení je nesmysl a jejich charakteristika nemůže být dokonalá a pravdivá. Lepší je dělit lidi na dobré a špatné a ti jsou zastoupeni v každém národu zhruba stejným poměrem.

2 0
možnosti
MK

Takové dělení není nesmysl, už proto, že myšlení Rusů je hodně odlišné od myšlení Evropanů.

2 1
možnosti
JH

J80a10n 15H79l73e63d26í91k

9. 10. 2014 16:57

Rusové nejsou Slovany,- přes 500 let  ((1200--1700)) u nich sídlily Zlaté hordy- Avaři, Hunové, Tataři, Mongolové,-  kteří muže vyvraždili a ženy znásilnili, tzn geny orientální !

1 0
možnosti
MK

Ono to je složitější, ale pravdou je, že Rusové patří svým myšlením do Orientu.

2 0
možnosti
Foto

Mladší generaci je potřeba hlavně připomenout, že válčit chtěl Hitler, nikoliv Stalin. I Stalinovi byl znám Hitlerův záměr zničit "židobolševismus" a podmanit si "méněcenné" slovanské národy, ovšem nevěděl, kdy. Uzavření smlouvy byl také Stalinův pokus oddálit Hitlerovu válku, poskytnout zemi čas na vyzbrojení. Přepadení zfašizovaného Polska už byla jen Stalinova obrana, navíc se událo dost dní po přepadení Hitlerem - smlouvy jsou jedna věc, skutečnost pak jiná věc. Viz smlouvy o vzájemné pomoci mezi ČSR, Anglií, Francií, SSSR o vzájemné pomoci v případě přepadení Německem (mimochodem, byli to Poláci, kteří bránili naplnění smluv). Co se týče slovanské vzájemnosti, byla a je s úspěchem likvidována. Co se týče lásky či nelásky k určitým národům, neměli by lidé mít předsudky a nedělat rozdíly. Copak tady někdo píše, že nemá rád Němce, Američany, Francouze atd.? Myslím, že ne. Ale mám známého, který procestoval celý svět a je možné mu věřt - nejpohostinnější lidé jsou Rusové a Arabové.

2 5
možnosti
JK

On možná Stalin nechtěl, ale s Finskem válčil a zábor Polska mu také přišel náramně vhod. :-/

3 0
možnosti
JZ

Výborný text.

1 0
možnosti
MP

Tak sem si dal práci a našel ten text celý :-)  docela to stojí za přečtení... dík za zajímavé zamyšlení R^

http://www.rozhlas.cz/toulky/vysila_praha/_zprava/833321

„Ruské mrazy a ostatní ruské věci uhasily ve mně poslední jiskru všeslovanské lásky. Především abych, jak se říká, i s dveřmi do domu vpadl, vyslovuji pevné a nevratné přesvědčení své, že Slované nejsou jedním národem. Tak jako směšno bylo cítiti patriotismus indoevropejský a dělati verše o něm v nadšení, zrovna tak (jenom ovšem v menší míře) nepravdivé jest vlastenectví všeslovanské. Zkrátka s hrdostí národní řeknu »Já jsem Čech«, ale nikdy »Já jsem Slovan«. K Rusům, kteří s jidášským políbením přicházejí (aby nás vstrčili do kapsy) musíme být chladní (nechceme–li je dokonce nenávidět).“

5 0
možnosti
OK
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 747x
Pořídil jsem tátovi na stará kolena počítač a on začal psát o svém životě. Líbí se mi to a tak bych to rád ukázal ostatním lidem. Články jsou neupravované a tak omluvte případné překlepy a chyby člověka, který je nadšený z toho, že ovládá techniku které se doposud bál...

Seznam rubrik